
Şengül Canselen
Emzirme Danışmanı

Felsefem
Hikayem

1993 Lefkoşa da doğdum. Bir çocuk annesiyim (24 ay emzirmiş ilk stajımı kendimde yapmış bulunmaktayım), Lisan eğitimimi Yakın Doğu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde tamamladım sonra, doğum ve emzirme danışmanlığı eğitimlerimi tamamladım.
2016-2018 yılları arasında danışmanlık merkezinde çalıştıktan sonra
2019-2022 (ilk yarı yılı) yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Servisi ve yatılı serviste doğum sonrası annelere emzirme desteği sağlamış bulunmaktayım. Bunun Ardından şuan YENİ KENT SAĞLIK MERKEZİ bünyesinde kendime ait ofisimi çalıştırmaktayım.

Doğuma hazırlık eğitimlerimizdeki temel felsefe, çocuk doğurmanın kadınlar için normal, doğal ve sağlıklı bir işlev olduğudur.
"Fizyolojik yasaya göre, bedenin tüm doğal, normal işlevleri tehlike veya acı olmadan gerçekleşmektedir. Normal, sağlıklı kadınlar ve onların sağlıklı bebekleri için doğum doğal ve normal bir fizyolojik işlevdir.
Dolayısıyla, sağlıklı bebekler taşıyan sağlıklı kadınların tehlike veya acı olmadan güvenle doğurabilecekleri sonucuna varabiliriz."
Dr. Jonathan Dye, 1891
Eğitimlerim

TC. AAMÜ ONAYLI DOĞUM DESTEKÇİLİĞİ EĞİTİMİ SERTİFİKASI
210 SAAT 27 OCAK - 28 HAZİRAN 2019
T.C.. HÜSEAM ONAYLI EMZİRME DANIŞM ANLIĞI EĞİTİM PROGRAM
(140 SAAT ONLİNE - 20 SAAT YÜZYÜZE) (2021)

Şengül CANSELEN
Emzirme Danışmanı